În așteptarea liliecilor

În aceste adăposturi are loc modificarea structurală a clădirilor în așa fel încât să se asigure condiții optime liliecilor (intrări de zbor adecvate, spre exemplu fereastră de tinichea/tablă, montarea de jaluzele, asigurarea unui adăpost întunecos, nederanjat, delimitarea calotei turnului prin pardoseală cu scânduri, uși de acces, paravane despărțitoare) și să fie micșorat deranjul provocat de către lilieci (protecție fonică, asigurarea colectării excrementelor prin foliere sau pardoseală cu scânduri).
În așteptarea sosirii liliecilor au loc lucrări de reabilitare şi renovare în unele biserici din judeţele Bihor, Cluj, Harghita, Mureș, Sălaj și Satu Mare. Astfel aceste adăposturi alternative devin locuri în care liliecii și oamenii pot conviețui fără probleme.În aceste adăposturi are loc modificarea structurală a clădirilor în așa fel încât să se asigure condiții optime liliecilor (intrări de zbor adecvate, spre exemplu fereastră de tinichea/tablă, montarea de jaluzele, asigurarea unui adăpost întunecos, nederanjat, delimitarea calotei turnului prin pardoseală cu scânduri, uși de acces, paravane despărțitoare) și să fie micșorat deranjul provocat de către lilieci (protecție fonică, asigurarea colectării excrementelor prin foliere sau pardoseală cu scânduri).
Aceaste activități sunt în curs de desfășurare în momentul de față și sunt efectuate astfel încât deranjarea coloniilor de naștere să fie evitate. Renovările sunt realizate de specialiștii în lilieci în colaborare cu proprietarii/administratorii clădirilor şi cu ajutorul unor echipe specializate.

Share: Share on FacebookShare on Google+Email this to someone