Noaptea europeană a liliecilor

În fiecare an, în august-septembrie, în ţările europene se sărbătoreşte “Noaptea europeană a liliecilor“, eveniment ce este foarte cunoscut şi important pentru a atrage atenţia publicului larg asupra situaţiei ameninţată în care se află liliecii. Pe parcursul unui weekend întreg au loc excursii şi expoziţii şi sunt oferite materiale informaţionale publicului.

În România acest eveniment a fost sărbătorit prin manifestări organizate de A.P.L.R. la nivel naţional, împreună cu colaboratorii săi, cuprinzând mai multe orașe: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Miercurea Ciuc,Târgu-Mureş, Satu Mare, Sibiu, Timişoara.

Evenimentul se adresează publicului cu vârsta cuprinsă între 1 şi 90 de ani. Cu ocazia acestui eveniment se amenajeaza standuri unde pot fi vizionate expoziţii fotografice inedită, cu acces gratuit, cuprinzând evenimente din viaţa liliecilor, precum şi ipostaze din “întâlnirile” lor cu oamenii. În completarea imaginilor prezentate, publicul vizitator beneficiază de informaţii variate despre modul de viaţă şi comportamentul liliecilor, despre importanţa lor ca unice mamifere activ zburătoare, precum şi despre modalităţile în care pot fi ocrotite.

La apusul soarelui sunt organizate demonstraţii cu detectorul de ultrasunete, urmărindu-se dezvăluirea modalităţii prin care liliecii, micile “spirite ale nopţii”, îşi urmăresc şi capturează prada, principiu ce a stat la baza radarelor moderne.

Share: Share on FacebookShare on Google+Email this to someone