BATLINE: o linie telefonică, în sprijinul oamenilor și liliecilor

În ultimii ani Asociația pentru Protecția Liliecilor din România a fost abordată de nenumărate ori de către populația civilă, instituții, inclusiv de serviciul unic de urgență 112 în legătură cu cazuri în care lilieci au ajuns să fie periclitați în clădiri locuite sau să deranjeze locatarii. Membrii organizației s-au implicat pentru rezolvarea cazurilor, însă au întâmpinat greutăți, atât în ceea ce privește baza materială și resursele, cât și în privința capacității de intervenție și centralizare a cunoștințelor.

De acum înainte puteți să ne contactați direct prin linia telefonică BATLINE sau siteul web: http://lilieci.info.ro. Întreținută de APLR, linia telefonică a fost realizată în cadrul proiectului „Help-line – salvează liliecii, ajută oamenii” finanţat prin granturile SEE, 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, componenta Dezvoltare Durabilă. Parteneri ai proiectului sunt Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare și Asociația Multisalva.

Linia telefonică BATLINE dorește să ofere publicului informații actuale și reale despre liliecii din România, să informeze publicul despre modalități de protecție a liliecilor prin metode simple, și de a media conflictele dintre lilieci și oameni, în beneficiul tuturor. Linia telefonică se poate folosi exclusiv pentru efectuare acelor apeluri care au legătură cu liliecii. Convorbirile efectuate pe linia telefonică vor fi înregistrate, pentru centralizarea mai ușoară a datelor primite.

Proiectul în sine are trei obiective, respectiv: (1) Stabilirea unui sistem sustenabil, pentru protecția liliecilor care deranjează proprietarii de clădiri; (2) Crearea a unui centru de reabilitare pentru lilieci; (3) Creşterea gradului de informare şi de interes privind protecţia liliecilor în rândul publicului larg.

Număr telefon BATLINE: 0371-323-315
Cost / apel: Tarif normal
Orar de funcționare: L-V, între orele 10.00 – 16.00
În afara orarului de funcționare puteți semnala probleme legate de lilieci pe adresa:http://lilieci.info.ro/contact/