Noutățile Proiectului

Conservarea pe termen lung a coloniilor de lilieci din mediul antropic prin implicarea comunităţilor locale

Conservarea pe termen lung a coloniilor de lilieci din mediul antropic prin implicarea comunităţilor locale Perioada de desfășurare a proiectului: 2014-2016 Valoarea finanțării nerambursabile: 133.478,10 euro Proiectul este finanţat prin granturile SEE, 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, componenta Dezvoltare Durabilă. Scopul principal al proiectului este: crearea unor circumstanţe favorabile pentru conservarea…

read more

Protecția lilecilor din clădiri

Am început activitățile pentru conservarea liliecilor din clădiri prin inventarierea coloniilor de lilieci din județele Bihor, Cluj, Harghita, Mureș, Salaj și Satu Mare. În perioada mai-iulie 2014, specialiștii APLR au verificat peste 100 de clădiri pentru identificarea coloniilor de lilieci. În majoritatea clădirilor au fost găsite colonii sau urme de lilieci. Din lista de adăposturi…

read more

Tabăra de instruire din Cheile Vârghișului

În cadrul proiectului am organizat în perioada 15-20 august 2014 o tabără de instruire a voluntarilor în Cheile Vârghișului. Scopul principal al taberei a fost formarea unei rețele de voluntari care să dobândească cunoștințe generale, teoretice și practice despre lilieci, să fie capabili să identifice cele mai importante specii caracteristice zonei și să se familiarizeze…

read more

În așteptarea liliecilor

În aceste adăposturi are loc modificarea structurală a clădirilor în așa fel încât să se asigure condiții optime liliecilor (intrări de zbor adecvate, spre exemplu fereastră de tinichea/tablă, montarea de jaluzele, asigurarea unui adăpost întunecos, nederanjat, delimitarea calotei turnului prin pardoseală cu scânduri, uși de acces, paravane despărțitoare) și să fie micșorat deranjul provocat de…

read more

Împreună cu copiii pentru lilieci!

Pentru a-i familiariza pe elevi cu speciile de lilieci care trăiesc în imediata apropiere a lor, pentru a clarifica o sumedenie de mituri şi superstiţii legate de aceste mamifere, în localităţile cu importante şi preţioase colonii de lilieci adăpostite în turnurile bisericilor, se ţin activităţi de educaţie ecologică. Acestea au loc în 30 de localități…

read more

Intervenții pentru protecția liliecilor

Activitățile cele mai importante din anul curent a proiectului au fost intervențiile efectuate pentru asigurarea unor condiții optime pentru lilieci și pentru diminuarea deranjului provocat de aceştia. În cadrul activităților s-au realizat modificări structurale în biserici care asigură adăpost unor colonii importante din următoarele localități: Moldoveneşti și Vălenii de Arieş din județul Cluj, Laslău Mare din județul județul…

read more

Activități pentru copii

În cursul proiectului au avut loc activități de educație ecologică în 30 de localități. Tinerii participanți au dat dovadă unei interes accentuat faţă de lilieci şi de abilităţi manuale și creativitate în crearea diferitelor obiecte legate de aceştia. Entuziasmați și curioși de tainele naturii elevii din 6 județe ale țării au fost nu numai un…

read more

Comunități alături de lilieci

În cadrul proiectului a fost renovată acoperișul unei clădiri din Sasca Montană (județul Caras Severin), unde se adăpostesc cca 700 de lilieci. Clădirea care se afla într-o stare de degradare avansată este în proprietatea primăriei, iar în lucrările de renovare a participat și comunitatea locală. Împreună cu localnicii implicați, am reușit să schimbăm structura acoperișului,…

read more
  • 1
  • 2